Vacature BiblioPlus

Geschreven op: 29-08-2016

‘Kennis is kracht!’

BiblioPlus zoekt een integraal manager (36 uur)

Wie zijn wij?

Met bijna 600.000 bezoekers per jaar en ruim 31.000 leden is BiblioPlus de grootste publieke en culturele instelling in het land van Cuijk en Maasduinen. Wij zijn een regionale bibliotheekorganisatie die actief is op het gebied van lezen, leren en informeren. BiblioPlus heeft vestigingen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis en zorgt voor het bibliotheekwerk op meer dan 60 basisscholen in het werkgebied. De organisatie telt 35 medewerkers en werkt met meer dan 150 vrijwilligers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer.

Onze missie

De bibliotheek van nu is veel meer dan een uitleenpunt van boeken. Wij groeien de komende jaren toe naar hét lokale knooppunt op het gebied van lezen, leren en informeren. Ons leidmotief is: kennis is kracht! Samen met veel partners en vrijwilligers is het onze missie dat iedereen volwaardig mee kan doen in onze participatiesamenleving. We zetten in op educatie van kwetsbare doelgroepen, helpen bij het duiden van informatiestromen en we stimuleren kennisdeling en co- creatie. De bibliotheek vormt hierbij een podium voor kennispartners en lokale initiateven.

Om onze missie te realiseren doorloopt BiblioPlus een veranderproces. Wij zijn op zoek naar een moderne, verbindende integraal manager met een groot hart voor de bibliotheek.

Het profiel

Als integraal manager ben je samen met de directeur-bestuurder het strategisch hart van BiblioPlus. Waar de directeur-bestuurder zijn focus heeft op het externe netwerk, marketing & communicatie en HRM, zorgt de integraal manager voor de interne vertaalslag naar jaardoelen en de realisatie hiervan. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de productteams binnen BiblioPlus, alsmede de algemene bedrijfsvoering op het gebied van financiën en ICT.

Wat voor persoon zien wij voor ons? Iemand met een krachtige, positieve persoonlijkheid, die leiderschap meebrengt en niet haalt uit zijn of haar hiërarchische positie. We zoeken iemand die midden tussen de mensen staat en in staat is om medewerkers mee te nemen in ons veranderproces. Je bent resultaatgericht, hebt een brede ‘span of control’ en jouw gedrevenheid werkt inspirerend en aanstekelijk. Je bouwt aan teams die steeds meer verantwoordelijkheid overpakken en hebt een verbindend leidinggevende stijl.

We zoeken een ervaren manager die een verdere stap in zijn of haar ontwikkeling en carrière wil zetten. Die een academisch werk- en denkniveau koppelt aan ervaringen in het werken in een platte organisatie. Een ‘anders denker’ die het een uitdaging vindt om met zelforganiserende teams te gaan werken. Relevante managementervaring in de branche is hierbij een pre. Ervaring met de financiële bedrijfsvoering en het managen van een moderne ICT-infrastructuur is een vereiste.

Ons aanbod

Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een organisatie in ontwikkeling, waar ruimte is voor creativiteit en innovatie, maar waar ook (financiële) uitdagingen op de loer liggen. Wij stellen je aan voor een jaar. Als het na het eerste jaar van beide kanten goed bevalt, heb je uitzicht op een vast contract. Het salaris is maximaal € 4.962 bruto per maand (Schaal 11, cao Openbare Bibliotheken).

Enthousiast voor deze functie?

Als deze functie jou op het lijf geschreven is, stuur dan je sollicitatie met CV per e-mail naar Martine Huisman, adviseur P&O, via: m.huisman@biblioplus.nl.

Je kunt reageren tot en met 18 september 2016.

De selectieprocedure

De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 21 september in Boxmeer. De tweede ronde is op woensdag 28 september, waarbij het selectieteam groter is en waarbij we benieuwd zijn naar jouw invulling van een inhoudelijke casus. Gezien het belang van de functie kan een assessment mogelijk deel uitmaken van de procedure.

Vragen?

Neem contact op met Cyril Crutz, directeur-bestuurder, tel. 06-27093679, c.crutz@biblioplus.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.