Nieuwsbrief 5 februari 2018

Gestuurd op: 05-02-2018Monitor Toekomstbestendigheid voor Bibliotheken

Helder inzicht is onmisbaar bij het efficiënter en effectiever realiseren van een toekomstbestendige Bibliotheek. Om hierin te voorzien heeft BiblioConsult de Monitor Toekomstbestendigheid voor Bibliotheken ontwikkeld. Met deze scan is het mogelijk om snel, voordelig en eenvoudig meer inzicht te krijgen in de eigen organisatie. Lees verder »Betaalbare, flexibele backoffice ondersteuning?
Bereik méér met de BiblioConsult Strippenkaart!

De Bibliotheek anno nu functioneert niet optimaal zonder een professionele, betrouwbare backoffice. De realiteit is dat het aannemen (of behouden) van medewerkers, in loondienst of op interim-basis, niet altijd past binnen het huidige organisatiebudget. De BiblioConsult Strippenkaart biedt bibliotheken nu een efficiënte oplossing. Lees verder »Intensieve 1-daagse Training Community Librarian 

Raak in één dag bekend met de kerncompetenties van de Community Librarian van morgen. Tijdens deze intensieve training met een combinatie van theorie en praktijk, leer je succesvolle partnerschappen op te bouwen met als doel het opzetten van klantgerichte activiteiten die bijdragen aan de toekomstbestendige Bibliotheek van morgen. Hierbij krijg je veel praktische tools en tips aangereikt. Lees verder »Onderzoekstool Meten Sociaal Domein 

Stakeholders vragen steeds duidelijker om het inzichtelijk maken van maatschappelijke effecten van bibliotheekactiviteiten gericht op kwetsbare groepen of jeugd en onderwijs. Maar onderzoek doen naar de eigen maatschappelijke effectiviteit is arbeidsintensief en kostbaar.

Daarom heeft BiblioConsult een handzame onderzoekstool ontwikkeld, waarmee bibliotheken zelf kleinschalig en efficiënt onderzoek kunnen doen om de maatschappelijke effecten (outcome) van de eigen activiteiten aan te tonen. Lees verder »